Café sistèmic (centre KIONA)

11 de JUNY

Què és?
L'objectiu és intercanviar impressions,  experiències, opinions, suggerències, interessos, reflexions... al voltant de la nostra tasca com a docents, com a persones, com a éssers vius...des d'una mirada sistèmica per tal d'ajudar-nos a créixer i desenvolupar-nos.

Per què?
Perquè la mirada sistèmica ens aporta una altre forma de veure les coses que passen a l'aula. Perquè es un espai on diferents acompanyats poden explicar i compartir els seus neguits il·lusions i sentiments.

Per a qui?
Per a totes les persones que acompanyen a altres i tenen ganes de compartir, i mirar el que fan des de la sistèmica.

A on?
Kiona, carrer aragó 343 entresol 1 era.

Telèfons contacte: 649 66 25 99. Email de contacte: aina.argemi@gmail.com

Cost?
Gratuït

Horari curs 2013-2014?

Primer dimecres del mes: 2 d octubre, 6 novembre, 4 desembre 15 de gener, 5 de febrer, 5 de març, 2 abril, 7 de maig,11 de juny.A les 19:30 a 21:00.

 

VOLS REBRE L'INFORMACIÓ?

 Si vols rebre l'informació de quan es fan els cafes sistemics envia un email a :  elcafesistemic@gmail.com i t'afeguirem a la nostre llista de correus

 

PASSAT I PRESENT DEL CAFE SISTEMIC

 

La mirada sistemica a mi m'ha donat molta claredat i ordre. Es per això que quan m'expreso i em relaciono tot sovint m'agafo a la guiad'alguns parametres que he apres mentre estudiava pedagogia sistemica.

Un dels punts que més em va captivar era el fet d'honrar el passat per poder construir amb arrels fortes mirant cap al passat. D'aquí sorgeix la meva idea de explicar-vos la historia del cafe sistemic, per donar força i contenció a totes les persones que en vulgin formar part.

 

El cafe sistemic va neixer fa un temps quan tornant amb una companya d'estudis veiem que necessitavem més temps per poder xerrar, compartir, digerir... Resulta que teniem molts espais on veien grans profesionals a explicar-nos continguts, vivencies seves i idees. I això ens omplia molt, però també trobavem a faltar un espai per a poder compartir les nostres troballes, les nostres ocupacions. I vam imaginar un espai on poder-ho fer. Un espai on: compartir des de la igualtat, on no ser jutjats, on no hi hauria errors sino moments per segir aprenent, on ens podriem sorprendre i tronar a enamorar de la

nostre professió, on podriem divagar i expressar totes les emocions, on allò que havia de ser amagat i sensurat podia ser escoltat per unes orelles amigues, on poder sumar idees i construir amb els altres, on trobar un flotador de seguretat.

 

Aquesta idea em va engrescar i vaig buscar una persona que em volgues acompanyar a fer-la realitat. La gent anava venint i marxant dels cafes sistemic i com les ondades del mar ens nodriem i ens despediem sense judicis ni rencors. Nomès amb els records i la mirada cap al seguent cafe sistemic.

 

Més tard es va afegir una altre mà amiga a acompanyar els cafe sistemics. Altres persones arribavem deixaven les seves llavors i s'enduien el que necessitaven; alguns per tornar al proxim cafe i altres per no tornar. I com tothom, les persones que m'ajudaven en les feines de maneteniment també canviaven.

 

Aquest canvis s'han hanat esdevenint un rere l'altre, i cada canvi portava a un nou ordre  i cada ordre portava a un nou canvi. Així en aquesta vivencia del temps ciclic ens hem anat nodrint del compartir, de les mirades, de les idees ...

Aquest any continuem amb el cafe sistemic i aquest any serem 4 persones acompanyant l'espai i preparant-lo perque tothom que vulgi es pugi afegir.

 

Així doncs, tal i com deia al principi d'aquest text, gracies a totes auqestes persones que han format part d'aquest equip i gracies a totes les persones que heu anat venint, aportant idees, proposant temes que us neguitejaven, comprtint vivencies, compartint silencis...

 

GRACIES A VOSALTRES EL CAFE SISTEMIC CONTINUA CREIXENT.

 

 

I ens plau explicar-vos que hem trobat una estrucutra de cafe sistemic que ens dona seguretat i límits al mateix temps que llibertat i creativitat. Això ha sigut durant aquest temps hem pogut fer expreiment i porvatures. I ens hem sentit molt comodes oferint un espai amb tres temps. Un primeron fem un cercle de presentació  cada persona te un espai per si vol comparitr: algun tema que li ocupi, algun tema que l'hagi sorpres o alguna cosa que hagi fet amb els acompanyants que l'hagi ajudat, alguntext que vulgi compartir...I un segon espai on un dels temes proposats agafa més força i entre tots mirar. L'últim temps es un moment per poder tancar tot el que s'ha

viscut i parlat, on cadascú ho pot fer-ho a la seva manera.

Huellas, pintura de Estefanía Montoya E.
Huellas, pintura de Estefanía Montoya E.

LES PETJADES DEL CAFE SISTEMIC

 

Acontinuació trobareu les actes del cafe sistemic. Són textos escrits des de la mirada de qui ha agafat el lloc d'escriure l'acta i reflecteixen les seves vivencies. Potser que hi hagi posat de collita propia, i potser que altres fragments sigin definicions fenomenologiques del que ha passat. Des de la pedagogia sistemica tenim molt present que cadascú veu des de la seva prespectiva, i des d'aquesta consciencia us animem a si algú vol completar les actes.

 

Moltes gràcies a les persones que veniu als cafes sistemics i creeu un espai on poder compartir, i moltes gràcies a la persona que dedica el seu temps a passar-ho a ordinador.

GENER 2014
15 gener 2014.pdf
Documento Adobe Acrobat 64.1 KB
desmbre 2013
Cafè sistèmic – desembre.pdf
Documento Adobe Acrobat 39.7 KB
octubre 2013
Comencem aquest curs amb moltes il·lusions i ganes. Aquí volem compartir amb vosaltres algunes de les idees que han sorgit.
octubre 2013.pdf
Documento Adobe Acrobat 40.7 KB
novembre 2013
Continuem reflexionant sobre els ordres de l'amor.
Novembre 2013.pdf
Documento Adobe Acrobat 132.1 KB
Febrer 2013
Aquí teniu algunes paraules que expliquen el que hem parlat aquesta tarda.
febrer 2013.pdf
Documento Adobe Acrobat 318.9 KB
Gener 2013
Una mica tard, però aquí teniu el resum de Gener. Moltes gràcies a Aureasocial per oferir-nos l'espai, a la persona que ha dedicat el seu temps a fer aquest document i a tots els que vau venir i he vingut. GRACIES
cafe sistemic gener 2013.pdf
Documento Adobe Acrobat 503.4 KB
Resum cafe sistemic desembre 2012
Aquest mes de desembre hem fet l'última trobada a KIona, ja que el proper mes ens trobem a Aureasocial.
Aquí teniu algunes idees que van sortir.
Si teniu més idees o us venen temes a xerrar estem oberts. Bon nadal
cafe sistemic desembre 2012.pdf
Documento Adobe Acrobat 435.7 KB
Resum cafe sistemic novembre 2012
Continuem amb l'energia per poder fer un petit resum dels cafes sistemics. Aquí teniu el de Novembre on vam lleguir un text i van sortir moltes idees.
Novembre del 2012.pdf
Documento Adobe Acrobat 185.0 KB
Resum del cafe sistemic d'octubre
Aquest curs ens hem propostat fer un resum de les idees que van sorgint durant el cafe sistemic. Aquesta vegada ho ha recollit una persona que no havia vingut mai al cafe sistemic però que n'havia sentit a parlar molt. Des del cafe sistemic volem agrair a totes les persones que van venir i especialment a la persona que ha dedicat temps a redactar aquest document.
El cafe sistèmic está creixent!
cafe sistemic oct 2012.pdf
Documento Adobe Acrobat 185.6 KB

INICI 2012- 2013

 

Amb l'inici del nou curs el primer cafè sistèmic ja es comença a preparar. Aquesta preparació s'està fent amb motla energia i alegria sobretot gracies a que a l'últim cafe va venir molta gent.
Per aquesta sessió ens proposem escoltar-nos on estem i mirar-ho des de la pedagogia sistemica que a nosaltres ens ajuda a posar ordre i fluidesa a les coses.
Obertes a escoltar, crear, generar i gaudir us presentem el proper cafe sistemic pel dia 1 d'octubre.

Resum del cafe sistemic 5 de març
març 2012.doc
Documento Microsoft Word 13.0 KB
Resum cafe sistemic 3 octubre
resum 3 octubre 2011.pdf
Documento Adobe Acrobat 27.6 KB
Resum 12 de desembre
resum 12 de desembre 2011.pdf
Documento Adobe Acrobat 23.6 KB

Escribir comentario

Comentarios: 7
 • #1

  Mara Meneghel Casas (domingo, 16 octubre 2011 20:08)

  Querida Aina!
  Esta idea de crear el café sistémico, me pareció muy buena y muy util, necesitabamos un espacio así, ya tengo ganas de asistir! Besitos e felicidades.
  "La unión hace la fuerza"

 • #2

  Laura (lunes, 07 noviembre 2011 08:26)

  Avui és primer dilluns de mes, cap al cafè sistèmic falta gent!!!! M'agrada la iniciativa, em sembla molt rica per a tots els assistents, d'una gran qualitat d'intercanvi.

 • #3

  andrea (miércoles, 30 noviembre 2011 23:40)

  Hola! com funciona la dinàmica? jo encara no conec massa la pedagogia sistèmica, pero m'interessa molt. podria assistir com a oient? merci

 • #4

  Laura (martes, 13 marzo 2012 07:06)

  Sàvies, aquestes reflexions, em transmeten pau. M'agrada saber que hi ha educadors/educadores que creuen en l'amor i que estan amb els alumnes des d'aquesta mirada. Es renova en mi, l'esperança en la humanitat dia a dia, pas a pas.

 • #5

  Silvia (jueves, 10 mayo 2012 06:08)

  Estic fent la formacio i una bona companya m'ha parlat d'aquest espai. M'agradaria molt compartir aquestes tardes amb vosaltres,

  Silvia

 • #6

  Margaret Juan Cardona (jueves, 31 enero 2013 13:56)

  Estimats companys i companys, soc una mestra d'una escola d'Alacant més concretament d'una COOP de pares mares i treballadors/es estic fent un master en pedagogia sistèmica a la UB i Monse.... en ha posat en contacte amb el vostre "Cafe Sistemic" l'idea es IMPRESSIONANT i m'agradaria poder participar

 • #7

  Best Juicer (miércoles, 24 abril 2013 10:17)

  This article was in fact precisely what I had been looking for!